CHP içinde değişimciler ise beklenenden daha fazla il ve ilçe örgütünde ağırlık kazanmış durumda. Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde İstanbul için aday olacağını açıklamasının ardından kongrede CHP Grup Başkanı Özgür Özel’i desteklemesi bekleniyor. Özel’in Cuma günü genel başkan adaylığını açıklayacağı gelen duyumlar arasında.

CHP’de 3. İsim

Fatih Altaylı, Habertürk’ten ayrıldığı günden bugüne kendi web sitesinde yazılarını yazmaya ve Youtube kanalında günlük gündemi değerlendirdiği videolar yayınlamaya devam ediyor. Bugünkü videonun bir bölümünün konusu ise Cumhuriyet Halk Partisi seçimli genel kuruluydu.

Altaylı gündeme bomba gibi düşen kulis bilgisini duyurdu. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel dışında tüm hazırlığını yapmış bir 3.isim de genel başkanlığa aday oluyor. İsmini kendisinin açıklamasının uygun olmadığını belirten Altaylı CHP kültürünü bilen, CHP içinde genel başkanlık yapmış üyeleri bulunan bir aileden geldiğini belirtti.

Akıllara İnönü ve Öymen ailelerini getiren bu bilgi 3.genel başkan adayı konusunda daha fazla merak uyandırmış durumda. 3.genel başkan adayının da Cuma günü adaylığını açıklayacağını söyleyen Altaylı isim konusunda net bir bilgi vermemiş olsa da Örsan Öymen ismi öne çıkıyor.

Örsan Öymen kimdir?

1965 yılında Berlin’de dünyaya gelen Örsan Öymen, TED Ankara Koleji ve Bonn Amerikan Lisesi’nde temel eğitimini aldı. 1987 yılında ODTÜ Felsefe Bölümü’nden mezun olan Örsan Öymen, yüksek lisansını New York Üniversitesi’nde tamamladı.

Uzmanlık tezini David Hume’un tümevarım sorunu üzerine yazan Öymen, lisansını tamamladığı ODTÜ’ye dönerek doktora çalışmalarına başladı. Hayalini kurduğu ‘’assosta felsefe’’nin ilk buluşmasını 2000 yılının Eylül ayında gerçekleştirdi.

Örsan Öymen, gazetecilik yapan babası Örsan Öymen ile aynı adı taşımaktadır. CHP Genel Başkanlığı yapan Altan Öymen’in yeğenidir.

Editör: Deniz Beyatlı