Yüzlerce kilogram hamsi ile tarlaya gübreleme yapan çiftçiler sosyal medyada gündem oldu. görenler gözlerine inanamadı. Koca bir kamyon kasasını hamsiyle doldurup tarlaya atmaya başlayan çiftçiler organik gübre olarak hamsi kullandı.

Hamsi derisinde bolca fosfor var

Sosyal medyada gördükleri sahne karşısında önce şaşıran kullanıcılardan bir süre sonra hamsiyle gübreleme yapan çiftçilere hak verenler de oldu. Özellikle hamsi dersinin fosfor yönünden oldukça zengin olduğunu ifade edenler tarlaya en organik şekilde fosfordan zengin hale getirilebileceği görüşünde birleşti.

Verim artışı yaşanır

Toprağın mineralce zenginleşmesi sonraki ekim döneminde tarlanın verimini maksimize eder. Tarlada bereketli taze güzel ürünler bollaşır. Yine de hamsiyi gübre olarak kullanmayı israf olarak değerlendirenler de hayli fazla.

<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="tr" dir="ltr">Hamsi ile gübreleme videosu sosyal medyada gündem oldu <a href="https://t.co/NcJFKEoGZy">pic.twitter.com/NcJFKEoGZy</a></p>&mdash; Metropol Haber (@metropolmedya_) <a href="https://twitter.com/metropolmedya_/status/1740037138228351059?ref_src=twsrc%5Etfw">December 27, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Deniz Beyatlı