Bankalar, kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar sonucunda her çalışan için belirli tutarda ödeme yapıyor. Bazı fabrika ve kamu kuruluşları çalışanları 50 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi alırken bu ödemeyi personeline dağıtıyor. Ancak edindiğimiz bilgilere göre Türkiye’nin birçok ilinde Belediye bünyesinde çalışan ücretli öğretmenlerin promosyon ödemeleri gasp ediliyor.

Belediyeler taşeron üzerinden bankalar ile anlaşma yaparak, ücretli öğretmenlere nasılsa geçici diyerek ödeme yapmıyor. Esas soru işareti ise promosyon ödemelerinin nasıl kullanıldığı. Türkiye’de belediye bünyesinde çalışan on binlerce ücretli öğretmen ve usta öğretici yıllara aynı kurumda çalışmalarına rağmen promosyon ödemesi almıyor.

Belediyeler, bu konuda hiçbir açıklamazken yapılan anlaşmalar sümen altı ediliyor. Zaten asgari ücretin altında kazanan ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin bu şekilde daha fazla mağdur edilmesine daha fazla göz yumamayız. Gerekirse öğretmenlerin promosyon ödemeleri aylık aylık hesaplanarak verilmelidir. Öyle ki vergiden ve sigortadan avantaja geçmek için ücretli öğretmenlere ve usta öğreticilere sürekli sigorta girişi çıkışı yapan belediyelerin bu konunun takipçisi olacağımızdan kuşkusu olmaz.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sayın Bakanımız Yusuf Tekin’i göreve davet ediyoruz.

Öğretmen Haberlerini WhatsApp'dan anlık olarak takip etmek için ülkemizin en büyük kanalına katılın! TIKLAYIN

Türkiye'nin en büyük ve güncel Öğretmen Haber sosyal medya hesabını takip etmek için TIKLAYIN

Editör: Tugay AKSOY