Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı müfredat değişikliğini, ilk olarak Öğretmen Haber Sitesi duyurmuştu. Edindiğimiz bilgilere göre 15 Aralık tarihine kadar yeni müfredat açıklanacak.

Yeni müfredatta, değerler eğitimi, sanat, spor ve anadilde eğitim ön plana çıkacak. Bakan Yusuf Tekin, göreve geldiğinden bu yana özellikle ana dilde eğitimin kalitesine dikkat çeken açıklamalar yapıyor. Yabancı dil öğrenmenin yolunun da Türkçeyi doğru öğrenmekten geçtiğini kaydeden Bakan Tekin,  Ankara’da şu açıklamayı yaptı;

''Ana dil becerilerinin gelişmiş olması, çocukların kendilerini daha rahat ifade edebilmesi, milli şuur ihtiyacımızı ve toplumla karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümünde en başat tedbirlerden bir tanesi olacaktır." dedi.

Bazı Bölümlere Fırsat Doğabilir

Yeni müfredat ile beden eğitimi, müzik ve resim gibi branşların ders saatinin artması bekleniyor. Bu durum gerçekleşirse bu branşların norm fazlalığında düşüş yaşanacak. Zaten oldukça geride olan fazlalık sayısının, atama dağılımlarında bir fırsat yaratabileceği düşünülüyor.

Dersler Sadeleşecek

Bakan Yusuf Tekin Kasım ayının başında vermiş olduğu röportajda  yeni müfredatın tüm sınıfların kapsayacağını, öğrencilerinin düzeylerinin üstünde bilgi yüklemesi yapılmayacağını, derslerin tamamında sadeleşme olacağını ifade etmişti.

Editör: Tugay AKSOY