Türkiye, cumhuriyetin 100.yılında uzaya ilk kez bir Türk astronotu gönderdi. Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başta çocuklar olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin gündemine geçtiğimiz haftalar boyunca oturdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de sosyal medya hesabı üzerinden bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı ile düzenlediği kompozisyon ve resim yarışmalarını duyurdu. Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a teşekkür ett.

Bakan Tekin’in duyurusu:

Ülkemizin uzayda gerçekleştirdiği faaliyetlere karşı öğrencilerimizin ilgilerini artırmak, uzay araştırmaları ve teknolojilerine yönelik farkındalık oluşturmak için Türkiye Uzay Ajansı ile iş birliğimiz çerçevesinde farklı düzeylerde yarışmalar düzenliyoruz.

Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı ortaokullarımız arasında düzenlediğimiz “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!” konulu kompozisyon yarışması ve ilkokullarımız arasında gerçekleştireceğimiz “Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu” temalı resim yarışmasına “Uzay yarışında ben de varım!” diyen tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.

Güçlü iş birliklerinden ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır'a teşekkür ediyorum.