Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve geldiği günden beri sürdürdüğü her ayın ilk Cumartesi günü yaptığı ‘Öğretmenler Odası Toplantısı’ uygulaması Şubat ayıyla birlikte devam etti. Ankara’da düzenlenen toplantıda Bakan Yusuf Tekin, bakanlığın hazırlık içinde bulunduğu yeni ÖMK ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin’den yeni ÖMK tarihi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ne zaman yürürlüğe gireceğine dair tarih verdi. Bakan Tekin yeni kanunun 2024 yılı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçeceğini duyurdu.

Uzman öğretmenlik süresi düşecek

Bakan Tekin, yeni ÖMK ile ilgili öğretmenlerin beklediği iki büyük bombayı verdi. Bunlardan ilki öğretmenler heyecanla beklediği uzman öğretmenlik süresinin kısalması oldu. Bakan Tekin, uzmanlık süresinin kaç yıla ineceği konusunda bilgi vermese de Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5 ve 7 yıl olarak 2 seçeneği değerlendirdiği biliniyor.

Başöğretmenlik konusunda ise Bakan Tekin’in ifadesine göre uzmanlık süre şartı aranmayacak.

Başöğretmenlik tazminatı emekliliğe yansıyacak mı?

Öğretmenlerin yeni ÖMK’ya dair üzerinde durduğu bir diğer konu ise unvanlardan kazanılan hakların emekliliğe de yansıtılması. Bakan Tekin bu konuyla ilgili Öğretmenler Odası Buluşması’nda bilgi vermese de öğretmenler; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatlarının emekli aylıklarına yansıtılmasını istiyor.

Editör: Deniz Beyatlı