TUİK 2024 yılının ilk ayı olan Ocak enflasyon verilerini açıkladı. TUİK verilerine göre Ocak ayı enflasyonu %6,70 olarak belirlendi. 1 yıllık enflasyon ise %64,86. Ocak ayı enflasyonunun %6,70 olarak açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerine verilen %15 maaş zammının neredeyse yarısı ermiş oldu. Duruma sendika başkanları tepki gösterdi.

‘TUİK gerçeği yansıtmayarak mağduriyeti büyütüyor’

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda TUİK verilerinin gerçeği yansıtmayarak mağduriyeti arttırdığını ifade etti. Öğretici ‘’kamu çalışanları ve emeklileri yılın ilk altı ayı için sadece %15 artış alırken neredeyse yarısı şimdiden eridi’’ dedi.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’nun konuya ilişkin açıklaması ise şöyle oldu:

TÜİK, Ocak ayı enflasyonu yüzde 6,70, yıllık enflasyon ise yüzde 64,86 olarak açıkladı. ENAG ise, Ocak ayını yüzde 9,38, yıllık enflasyonu yüzde 129,11 olarak buldu.

TÜİK'in enflasyonunu doğru saydığımızda bile, memur ve memur emeklisine yapılan %15'lik Ocak zammı şimdiden, yüzde 6,70 azaldı. Kaldı ki, yıllara sari, alım gücü kaybımızı, TÜİK rakamları ile açıklayabilmek imkansız. Böyle devam edemez!

Editör: Deniz Beyatlı