Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından iş birliğinde düzenlenen Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi tanıtım programına katıldı.

Proje, Depremin Ardından Ortaya Çıktı

Değer temelli bir din öğretimi projesi olan "Dayanıklı Sınıflar Hareketi", 6 Şubat 2023'te yaşanan büyük depremin ardından ortaya çıktı.

Dayanıklı Sınıflar Hareketi projesi; inanç, hayat ve ben arasındaki ilişkiyi inceleyerek dayanıklı olmak ve yeniden yola devam etmek üzere öğretmenlerin ve öğrencilerin iyi oluş durumlarına yardımcı olma hedefi ile tasarlandı.

Bakan Tekin, çalıştayın amacına ilişkin değerlendirmesinde, "Türkiye zor bir coğrafya. Bu coğrafyada, her an her türlü olağan dışı bir durumla karşı karşıya kalabiliriz, bu tür olaylara her an hazırlıklı olunması gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki yaşadığımız felaketin acılarını telafi edebilmek, yaralarını sarabilmek açısından hem de bundan sonra yaşayabileceğimiz bu türden felaketlere, acılara karşı tedbirli olabilmek açısından güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Birkan Erel