Profesör Selçuk Şirin geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından şaşırtan bir öneride bulundu. Türkiye’de üniversiteleri kapatmayı teklif eden Şirin, her ile üniversite yerine her mahalleye okul öncesi eğitim kurumu açalım dedi.

Atıf almayan rektörler

Şirin, mevzu bahis önerisini Türkiye’de üniversitelerde rektörlük görevini icra ederken hiç atıf almamış 71 rektörün varlığı üzerine yorum olarak yaparken ‘’Türkiye sınırlı kaynaklarını akılcı bir şekilde harcamak zorunda’’ dedi. Prof. Dr. Selçuk Şirin’in paylaşımı:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Üniversiteleri kapatalım!<br><br>Her ile üniversite yerine her mahalleye kaliteli bir okulöncesi kurumu açılsın!<br><br>Liseleri güçlendirip üniversite sayısını dörtte bire indirelim. <br><br>Türkiye sınırlı kaynaklarını akılcı bir şekilde harcamak zorunda. <a href="https://t.co/LD2NqEmg74">https://t.co/LD2NqEmg74</a></p>&mdash; Selçuk Şirin (@SelcukRSirin) <a href="https://twitter.com/SelcukRSirin/status/1730584917761798416?ref_src=twsrc%5Etfw">December 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Deniz Beyatlı