Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nun asansörü düştü. Yerel haber sitelerinin kaynaklarına göre 16 kişinin bindiği asansör kazası sonucu bir öğrencinin vefat ettiği bildiriliyor.

Öğrenciler ise asansörün daha önceden arızalı olduğunu yönetime bildirdiklerini belirterek protesto düzenlediler. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımda can kaybının daha fazla olduğunu söyleyen ADÜ’lü öğrenciler olay sonrası tepkilerini göstermek adına KYK’ya yürüdü. Polis müdahalesi ile karşılaşmamak için öğrenciler bölünerek farklı yollardan KYK’ya ulaştı. KYK’da protesto düzenleyen öğrenciler daha sonra ayrıldı.

Olay gece saat 00.05 sıralarında meydana geldi. İddialara göre 15 kişilik asansöre 16 kişi binmesi sonucu kaza yaşandı. 

Asansör aşırı yük sebebiyle kaymaya başladığı esnada panik yapan bir öğrenci çıkmak istedi. Bu esnada asansörün hareket etmesiyle kız öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesiyle olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerinde mahsur kalan 15 öğrenci asansörden kurtarıldı.

Vali Açıklama YaptıF9VHbYOXwAAEFQDF9VHbYOX0AAqEDI

Aydın Valisi Yakup Canbolat olayla ilgili açıklama yaptı, "Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Kurtarılan 15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari soruşturma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz’’ dedi.

Öğrencinin Kimliği Belli Oldu

Kazada yaşamını yitiren öğrencinin n Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olduğu öğrenildi.

Editör: Tugay AKSOY