Branş dağılımıyla beraber atama sayıları da gündem konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Bakan Tekin açıklamalarda bulundu ve atama yapılacağının müjdesini verdi. Peki ya atamalar ne zaman olacak?

Atamalar Ne Zaman Gerçekleşecek?

Öğretmen olmak için bekleyen adaylar merakla atamaların ne zaman olacağını soruyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 2024 yılında yeni öğretmen atamaları gerçekleşecek. Atma takvimi ve branş dağılımı içinde Bakan Ekim ayını işaret etmişti. İşte o açıklamalar ve soruların cevapları…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıklamaları

Geçen hafta yapılantoplantı da 3 Bakanlığın bir araya geldiğini ve atama sayılarını belirlemeye çalıştıklarını biliyoruz. Bunun sonunda da Bakan Yusuf Tekin açıklamalarda bulundu. Sayıları bildiremeyeceğini söyleyen Bakan Tekin Ekimin son haftası branş olarak kaç kişinin atanacağını ilan edecek. Ardından Şubat ayı yani bahar dönemi başlangıcında ilan ettikleri sayıda öğretmenleri atayacak.

Bu açıklamalar sonrası atama bekleyen ve yüksek puan alan öğretmenler atamalarının gerçekleşmesini beklemeye başladılar. Kaç kişinin atanacağının henüz bilgisini alamasak da önümüzdeki haftalarda son dakika haberi olarak Bakan Tekin’in vereceği sayıları paylaşacağız…

2024 Yılında Öğretmen Ataması Olacak mı?

Evet olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına göre ikinci dönemin başlangıcında yani Şubat’ın son haftalarında atamalar gerçekleşecek.

Editör: Birkan Erel