2024 yılı adete şans tatili senesi. Zaten bu durumu bize 1 Ocak tatilini hemen Pazartesi gününe denk getirerek yılbaşı tatilini hafta sonu tatiliyle bağlamış tatil severleri, planı olanları en başta mutlu etmişti. Bu kadar mı diyenleri hemen Ramazan Bayramı tatiline alalım!

9 günlük tatil yola çıktı

Bilindiği üzere dini bayramlardan 1 gün öncesi yarım gün mesai yapılıyor. Arife günleri çalışanlar ve öğrenciler yarım günlük okul ya da meşinin ardından evlerinin yolunu tutarak bayram tatiline başlıyor. Bu sene Ramazan Bayramı arifesi 9 Nisan Salı. 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma bayram tatili. Üzerine bir de hafta sonu tatili eklediğiniz zaman buyurun size 5.5 günlük bir tatil.

Burası Türkiye, bağlanabilen tüm tatiller bayramlar bağlanır. Hafta başı ile arife günü arasındaki 1.5 günün de bağlanacağını düşünürsen bu durumda Ramazan Bayramı hem sonrasındaki hafta sonu tatiliyle hem de öncesindeki hafta sonu tatiliyle birleşiyor ve 9 günlük dev bir tatil ortaya çıkıyor. 9 günlük tatil havaların da ısınmaya başladığı Nisan ortasında rezervasyon yapmak için kaçınılmaz bir fırsat sunuyor.

Editör: Deniz Beyatlı