Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatları kaldıracağız açıklamasına rağmen geçtiğimiz haftalarda öğretmen mülakatlarının yapılış şeklinin düzenlenerek yapılmaya devam edileceğini ve kaldırılmayacağını açıklamıştı.

Büyük tepki çeken mülakat açıklamasının ardından öğretmenler sosyal medyada ve sendika düzeyinde tepkilerini gösterdiler. Bakan Tekin gelen tepkilerin ardından öğretmen atama sistemi ve mülakat sisteminde ne gibi değişiklikler yapılacağı, mülakatlara torpili engellemek için yapılan bir dizi değişikliği tek tek açıkladı. Açıklamalara göre mülakat komisyonu ve aday birbirini tanımadan sadece mülakatta karşılaştığında bilecek. Sorular ortak havuzdan rastgele sorulacak. Mülakat kayıt altına alınacak ve mülakat sonunda öğretmenlere hukuki bir güvence sağlayabilecek form doldurup imzalama imkanı sağlanacak.

Mülakat Neden Kabul Edilemez?

ÖğretmenHaber olarak öğretmenlerin mülakata alınmadan somut sınav başarıları üzerinden atamalarının yapılması gerektiğini savunuyor ve aynı zamanda soruyoruz. Bunca tedbir daha önceki mülakatlarda torpil döndüğünün itirafı demek değil midir? Döneminde yapılan mülakatlarda torpil yapıldığını kabul edecek milli eğitim bakanı mevcut mudur? Eğer eskiden yapılan mülakatlarda torpil yapıldıysa mağdur olan öğretmenlerin, umutları sönen, mesleklerinden uzaklaşan öğretmenlerin mağduriyetini kim tazmin edecektir yahut edebilmek mümkün müdür?

Editör: Deniz Beyatlı