Küresel Eğitim Ödülü mesleğine olağanüstü katkılarda bulunan eğitimcilere verilen bir ödül. 97 ülkenin eğitimcilerinin sahip olabileceği bu ödül bu yıl Türkiye’ye verildi. Mehmet Öğretmen atıkları dönüştürerek anasını öğrencileri için golf sahası, uzay üssü, denizaltı gibi platformlar yapıyor.

Ödülü Yeni Delhi’de aldı

Mehmet Bilgin Öğretmen 4-5 Kasım tarihlerinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi de ödülün sahibi olurken yaptığı çalışmalarda ailelere maddi bir yük oluşturmak istemediğini vurguluyor. Hindistan’dan dönen Mehmet Öğretmen "Ülkemi temsil etmek, özellikle Cumhuriyetimizin 100. yılında bu ödülü alan öğretmenlerden biri olmak benim için çok gurur verici." Dedi.

Gebze’den Ankara’ya Ankara’dan Yeni Delhi’ye

Mehmet Öğretmen’in hikayesi doğup büyüdüğü yer olan Gebze’de başlamış. 15 yıllık meslek hayatının ardından geçtiğimiz hafta Küresel Öğretmen Ödülü’nü alan Bilgin "Ödül, Gebze'nin küçük bir mahallesinde başlayıp Ankara'ya, sonra da dünyaya uzanan 15 yıllık bir hikayenin ürünü. Ödülü, her gününü her saniyesini ilmek ilmek işlediğim emek verdiğim çalışmaların sonucu olarak değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

Bilgin’in açıklamaları:

Okul öncesini, insan hayatının en önemli dönemi, yaşamın sihirli yılları olarak görüyorum. Çünkü bu dönemde çocuklara unutulmaz yaşantılar sunmak çok kıymetli. Odak noktam her zaman öğrencilerim oldu. Sınıf içinde ve dışında, onların hayallerini gerçekleştirmeye çalıştım. Onlara hep şunu söyledim; hayalleriniz gerçek olabilir. Çocuklar, sınıf ortamında hayallerinin gerçek olduğunu gördüklerinde şuna inandılar; 'evet biz de çalışırsak biz de hayal edersek biz de başarabiliriz'. Çünkü şu anda insanların yaptığı pek çok kıymetli şey, bir zamanlar birilerinin hayalleriydi. Sınıfımız bir gün havaalanına, bir başka gün Taş Devri'ne, diğer bir gün hastane ortamına ya da uzaya ışınlanan bir ortama dönüşüyor. Çocuklarla bu çalışmaları yapmak, bunun bir parçası olmak çok kıymetli.

Editör: Deniz Beyatlı