Milli Eğitim Bakanlığı, Ziya Selçuk döneminde hayata geçen ve öğrencilerin son derece memnun olduğu ara tatil uygulamasını yeniden düşünme kararı aldı. Ufukta henüz kaldırılacağına yönelik herhangi bir gelişme yok fakat revize edilmesi bekleniyor.

Bakan Yusuf Tekin’in son açıklamalarından anlaşılacağı üzere mevsimsel/bölgesel formüller masaya yatırılacak.

Bakan Yusuf Tekin, TRT Haber canlı yayında ara tatil ile ilgili şu ifadelere yer vermişti;bakan-yusuf-tekin-mufredat


‘’Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı?’’ dedi.

Ara tatil uygulamasının katılaşacağına yönelik bir diğer sinyal ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlerin Kasım seminerlerini yüz yüze yapma ısrarıydı Bakan Yusuf Tekin sonradan araya girerek bir kereye mahsus Kasım seminerlerinin online olacağını açıklamıştı.

Bakan Yusuf Tekin ara tatil uygulamasının kaldırılmayacağının altını çizerken, ikinci dönem ara tatili için ise şu açıklamayı yaptı;


‘’İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor.’’ dedi.

Nisan 2024'de Ara Tatil Yok Ramazan Bayramı Varara-tatil-kaldirilmayacak

MEB’in açıklamış olduğu ikinci dönem ara tatili takvime göre 8 Nisan’da başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecekti. 2024 yılında 30 günlük orucun ardından Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayıp 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Arefe günü ise 9 Nisan Salı günü gerçekleşecek.

MEB henüz resmi bir karar almasa da ara tatillerin Ramazan Bayramı ile talebe göre birleşmesi bekleniyor. Durum bu şekilde olursa öğretmen ve öğrenciler ne eksik ne de fazla tatil yapmışlar olacak. Nisan tatili yani ara tatil aynen hayata geçmiş olacak.

Bu formül ile birlikte Nisan ara tatili 9 gün ve hafta sonları dahil 3 günlük yeni yıl tatili ile birlikte tüm eğitim camiası 12 günlük tatil yapacak.

Öğrenci ve Öğretmenleri Bekleyen Tatillerteneffüsler-20-dakika-oluyor

  • 30 Aralık 2023
  • 31 Aralık 2023
  • 01 Ocak 2024

Toplamda 3 günlük tatil yapılacak. Her yılın ilk günü 1 günlük tatil veriliyor. Hafta sonu ile birleşen tatil 3 günlük bir fırsat sunmuş olacak. Dileyen öğretmen memleketine giderek, Salı günü okula dönüş yapabilecek.

Sömestr (Yarıyıl tatili) ise 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek.

Okulların kapanış tarihi ise 14 Haziran 2024 Cuma günü olarak belirlendi.

MEB’ bu takvime göre yapmış olduğu duyuruyla gelecek yılın okul başlangıç tarihini de açıkladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.

2022 Yılında Durum Neydi?meb-4

2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlayıp 4 Mayıs Çarşamba günü sona ermişti.  Ara tatil ise 11 Nisan 2022’de başlayıp 15 Nisan 2022 tarihinde sona ermişti. Durum böyle olunca eğitim camiası hem Ramazan Bayramı tatilini hem de ara tatilini ayrı ayrı yapma fırsatı elde etmişti.

Editör: Tugay AKSOY