Ortaokul ve lise öğrencilerinin uzun süredir beklediği devamsızlık affı geldi mi? Bakan Tekin konu ile ilgili ne söyledi? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenler odası buluşması kapsamında her ay farklı bir ilde toplantı gerçekleştiriyor. Bu toplantı sırasında eğitim camiasına dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Öğretmenlere yönelik açıklamaların yapıldığı o toplantılarda bu kez öğrencilere haber çıktı.

Devamsızlık affının mümkün olmadığını herhangi bir taviz vermeden alınan kararın sürdürüleceğini dile getiren Bakan Tekinden, istisna açıklaması geldi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde 8.sınıf olup liseye geçecek olanlar ile 12. sınıf olup üniversiteye geçecek olanlar için devamsızlık affı uygulanacak mı? sorusu beklenirken kulislerde yeni bir bilgi sızdı.

Devamsızlık Affı Kaç Gün Sürecek?

İddia edilene göre herhangi bir taviz verilmeyecek devamsızlık affı bir kereye mahsus olmak üzere Mayıs ayında 8. sınıf ve 12.sınıf öğrencileri için uygulanabilecek. Ancak unutulmaması gereken en önemli detay devamsızlık affının özürlü devamsızlıkları kapsamadığı ve derslerdeki başarıyı engellemediğidir. Bakan Tekin'den daha detaylı bir bilgi paylaşımı yapılması bekleniyor.