Öğretmenlerin MEBBİS profilinde hizmet puanlarında eksik görüldüğüne dair yayılan haberlerin ardından Bakanlık tarafından konuyla ilgili bir açıklama geldi. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Öğretmenler böyle bir hata aldıklarında ne yapmalıdır?

Her öğretmen için ayrı ayrı tanımlanan MEBBİS kişisel bilgi modülü profili hata vermeye başladı. Bazı öğretmenlerin hizmet puanı hesaplamalarında eksiklik yapıldığı fark edildi. Bu durum sosyal medyada dile getirildiğinde kontroller başladı. Gerçekten de öğretmenlerin puanlarında bir hata olması durumu fark edilirse ne yapılmalı?

Öğretmenler Hata ile Karşılaşırsa Ne Yapmalı?

2007 yılında hayata geçirilen bu proje kapsamında okul ve eğitim hayatına yönelik tüm bilgiler sistemle entegre şekilde dijital ortama aktarılabiliyor. Öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojilerini daha etkin kullanmasını sağlayan MEBBİS sistemi güvenli ve hızlı bilgi alışverişi fırsatı da sunuyor. Peki böyle bir durumda ne yapılmalı? Öğretmenler MEBBİS kişisel bilgi modülüne giriş yaptığında hizmet puanında eksiklik fark ederse hemen okul idaresine giderek konuyla ilgili bir hata olduğunu bildirmelidir.

Editör: Halil Uzan