İzmir’in Buca Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla vermiş olduğu hizmetlere bir yenisini ekledi. Buca Belediyesi Ekim Ayı boyunca haftanın 3 günü 50 yaş üstü vatandaşlara geziler düzenleyecek. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri düzenlenecek gezilerde 3 farklı yere gezi düzenlenecek. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç bu uygulamayla özellikle 50 yaş üstündeki vatandaşların takdirini kazandı.

Şirince, Birgi, Nazarköy

Gezi programına göre pazartesi günleri belediye geziye katılan vatandaşları İzmir’in ünlü turistik köyü Şirince’ye götürecek. Şarabı ve Ali Nesin Matematik köyüyle tanınan Şirince, Maya takvimine göre kıyamet sırasında yaşamın sürece tek yer olduğu için 2012 yılında dünya gündemine gelmişti. Yabancı ve yerli turistlerin adeta akın ettiği Şirince Köyü’nü Buca’da yaşayan 50 yaş üzeri vatandaşlar ücretsiz gezebilecek.

Gezi programına göre Çarşamba günleri Birleşmiş Milletler ’in dünyanın en iyi 32 köyü arasına aldığı Ödemiş’in Birgi köyüne düzenlenecek. Cuma günleri ise İzmir Kemalpaşa’nın Nazarköy’üne düzenlenecek geziye katılan vatandaşları keyifli bir program bekliyor. Nazarköy nazar boncuğu yapımıyla oldukça ünlü olmuştu.

Buca Belediyesi geziye kimler katılabilir?

Buca Belediye’sinin Ekim ayı boyunca düzenleyeceği gezilere Buca’da ikamet 50 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşları katılabilir. Katılmak isteyenler için irtibat: 0 232 439 10 10 (1473-1476-1479)

Editör: Deniz Beyatlı