Alan değişikliği takvimi birçok öğretmen tarafından merakla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda alan değişikliği takvimini duyurmuş ancak birçok öğretmeni de hayal kırıklığına uğratmıştı. Yeterli kapsayıcılıkta olmadığı için eleştirilen alan değişikliği düzenlemesine sendikalar ve öğretmenler bireysel olarak seslerini çıkarsalar da onları duyan olmadı.

Kapsamlı genişletilmiş alan değişikliği talebi devam ediyor

Açılan kısıtlı kontenjan ve dar kapsamla gerçekleştirilen düzenlemede sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde, 2024 alan değişikliği sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Alan değişikliği hakkı kazanan öğretmenlerimize tebrik ederken, geçiş yapmak isteyip yapamayan öğretmenlerimiz için de geniş kapsamlı bir alan değişikliği düzenlemesini Öğretmen Haber olarak talep ediyoruz.

Kontenjan sorunu çözülmedi

Alan değişikliği düzenlemesinde kontenjan sorunu da yaşandı. Birçok öğretmen kendi ilinde kontenjan açılmaması sebebiyle tercihlerini gerçekleştiremedi. Bakanlığın çok sıcak yaklaşmadığı bilinen alan değişikliği uygulaması dostlar alışverişte görsün mantığıyla hayata geçirilmiş oldu.

Editör: Deniz Beyatlı