Enflasyona yenik düşmek istemeyen vatandaş kendini borsada buluyor. Borsa İstanbul’un yatırımcı sayısı her geçen gün rekor kırıyor. Her yatırımcının stratejisi farklılık gösterirken kimisi halka arzlara katılmayı kimisi temettü hisseleri toplamayı hedef olarak belirliyor. Haberin konusu ise bir temettü yatırımı.

Temettü yatırımı, kârlarından düzenli pay dağıtan şirketlere yatırım yaparak her yıl elde edilen temettüler ile şirkete ait lot sayısını arttırmayı hedefleyen uzun vadeli bir yatırım çeşidi. Temettü yatırımcıları genellikle 10-15 yıllık periyotlar boyunca düzenli yatırım yaparak süre sonunda çalışmadan elde edebilecekleri düzenli bir geliri hedeflemekte.

Ege Endüstri’ye yatırım yapanlar 50 kat kazandı

En güzel temettü yatırımı örneklerinden biri ise Ege Endüstri. 2017 yılının Nisan ayında 11 bin 500 TL #EGEEN hissesi alan yatırımcılar geçen sürede aldıkları tüm temettüleri şirketteki paylarını arttırmak üzere tekrar #EGEEN yatırımı yaparak geçirdikleri takdirde bugün 500 bin TL tutarında bir portföy sahibi oldular.

Temettü yatırımcıları sabırlı ve istikrarlı yatırım yapmak zorundadır. Bu yatırım tipi unutulmamalıdır ki ancak uzun vadede sonuç verir. Temettü veren iyi şirketlere yatırım yapmak her zaman akılda tutulması gereken yatırım stratejilerindendir.

Editör: Deniz Beyatlı