Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin her ne kadar başarılı bir Bakanlık yürütse de bazı kararları sonrası gözler Ziya Selçuk’u arıyor. Yaptığı uygulamalar bazı kesimlerce savunulurken bazı kesimler Yusuf Tekin’e büyük tepkiler verdi.

YENİ DÜZENLEMELER İLE GÖZLER ZİYA SELÇUK’A DÖNÜYOR

yusuf-tekin

Takdir ve teşekkür belgesi alabilmeyle ilgili yeni düzenleme, Türkçe dersi 70 puanın altında kalan öğrencinin sınıf tekrarı yapması, eskisi gibi devamsızlığa tahammül edilmeyeceği kararı ve son olarak ara tatillerin önümüzdeki seneden itibaren kaldırılması ihtimali öğrencileri adeta isyan ettirdi. Öğrenciler eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u tekrar bakan olarak görmek istiyor. Sosyal medya hesaplarından isteklerini dile getiren öğrenciler haber sitelerinin yorum bölümlerinde de isteklerini dile getirmekten geri durmuyor.

Öğretmenler için durum öğrenciler kadar keskin olmasa da bakanlığı mülakatlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına rağmen diretmesi, ara tatil seminerlerinin online yapılmaması, yeni yönetmelikle okul öncesi öğretmenlerin beklentilerinin karşılanmaması Bakan Yusuf Tekin’e puan kaybettiren başlıklar oldu.