Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yurtdışında görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan öğretmenlerin sınav sonuçlarının açıklandığını müjdeledi.

Bakanlık yurt dışında görevlendirilecek öğretmen ve okutmanların girdikleri mesleki yeterlilik sınav sonuçlarını sonunda paylaştı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın gündeminde yer alan yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin sınav sürecine dair bilgiler verilmişken bu kez sınav sonuçlarının açıklandığına yönelik paylaşım yapıldı.

Yusuf Tekin kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla müjdeyi verdi: “3 Şubat tarihinde gerçekleştirilen mesleki yeterlilik sınavının sonuçları açıklandı. Sınava katılan meslektaşlarımın bu süreçte başarılarının devamını diliyorum."

Paylaşılam haberin ardından sonuçlar nasıl ve nereden görüntülenebilir sorusunun cevabı merak edildi. MEB yurtdışında göreve başlayacak öğretmenlerin sınav sonucu nasıl öğrenilir?

Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilebilir?

Sınav sonuçlarına ulaşmak isteyen öğretmenler kontrolünü online ortamda sağlayabilecek. Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi www.meb.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş yaparak aday kimlik numarası ve şifresi ile birlikte sonuç sayfası görüntülenebilecek. Bir sonraki aşamada adayların yapması gerekenler için paylaşılacak kılavuz ile süreç netleşmiş olacak.