Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin Milli Eğitim Müdürü ile birlikte toplantıya katıldı. Toplantı sırasında öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık hakkı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin göreve başladığı tarihten itibaren hayata geçirilmiş eğitim politikalarına dikkat çekerek “Bu politikaların sürdürülebilirliği için istişareye ihtiyaç vardı ve toplantı düzenledik” dedi.

“Bu alanda karşılaşılan bir aksaklık olursa el birliği ile gereken tedbirleri de alacağız” diyen Bakan Tekin, her adım en ince detayına kadar titizlikle planlanıyor, diyerek ekledi. Özellikle son dönemlerde eğitim camiasında peşi sıra paylaşılan yenilikler gündemdeyken Bakan Tekin: “Her yeni projeyi için daha iyi anlaşılır ve uygulanabilir olması adına istişare ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Sınıf Tekrarı ve Devamsızlık Affı!

Ardından deprem bölgesinde yapılan yatırımlara sözü getiren Tekin, 2. dönem sonunda etkinlik haftası kararının yeniden uygulanacağını müjdeledi. Konuşmasında en çok dikkat çeken başlık öğrencilerin devamsızlık hakkı ve sınıf tekrarı konusu oldu.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi alınan kararın geçerli olduğuna değinen Tekin konuyla ilgili daha çok esnetilebilir bir düzenleme bekleyen öğrencilere şu sözlerle seslendi: “Öğrencilere sınıf tekrarı ve devamsızlık affı ile ilgili alınan kararlar konusunda taviz vermeyeceğiz.”