Eğitimde eşitlik ilkesini benimseyen o belediye ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik destek ödemesi açıklamasında bulundu.

Dar gelirli ailelerin okuyan çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için giderleri destekleyecek müjdeli haber Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yaşayan ve eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak ödemenin 1.200 TL'ye kadar ulaştığı ifade edildi.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Duyuruldu!

Her kademeden öğrencinin faydalanabildiği nakit desteğinden faydalanmak isteyenlerin belirlenen şartları karşılanması yetecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak hesaplara aktarılan eğitim destek ödemelerine ek olarak belediyeler ihtiyaç sahibi aileleri maddi olarak desteklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitim Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada lise, üniversite öğrencileri ile 11. ve 12. sınıf öğrencilerine eğitim desteği yapıldığı müjdelendi. Bununla beraber ilkokul ve ortaokul öğrencileri de bu destekten faydalanabiliyor. Gaziantep Belediyesinin sunduğu destek ödemeleri lise öğrencileri için 600 TL. Üniversite öğrencileri için 1.200 TL olarak duyuruldu.