Üniversite hayali kuranlar 8 ve 9 Haziran tarihinde yapılacak YKS sınavı için başvuru sürecinde sona gelindi. YKS sınavı son başvuru saati ve ödenecek oturum ücreti haberimizde…

Üniversite sınavına başvuruda bulunmak isteyenler ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile veya mobil uygulamayı kullanarak sınav başvurusunu online platform üzerinde yapabilecek. Farklı mazeretlerden dolayı sınav başvurusunu son güne bırakanlar için saat uyarısı yapıldı.

26 Şubat tarihi itibariyle artık başvuru alımlarının kapanacağı saat 23.59'a kadar hatırlatmada bulundu. Sınava başvuracak olan adayların her oturum için 295 TL ödemesi gerekecek. Sınava başvuruda bulunacak adaylar iki farklı oturumda ödeyecekleri sınav ücreti ile sınava girme hakkı kazanacak.

YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Paylaşılacak?

Sınav 8 ve 9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Sınavın ilk oturumu 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik testi, sınavın ikinci oturumu 9 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Yeterlilik testinden oluşacak. Sınav tarihleri netleşen YKS sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınav sonuçları 17 Temmuz tarihinde paylaşılacak.