Yönetici Atama Sözlü Sınav sonuçlarının takvime göre bugün açıklanması gerekiyordu. Sabah Çanakkale ile başlayan sonuç açıklama süreci diğer illerinde tek tek sonuçları açıklamasıyla tamamlandı. Sonuçları kontrol eden öğretmenler ise 60 puan dahi alamadıkları sebebi ile ihbarda bulundu. Konuyla ilgili Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

‘’Sayın

Yusuf Tekin

Bakanlığımız 2023 yılı eğitim kurumlarına yönetici seçme sürecinde müdür ve müdür yardımcılığı mülakatlarının sonuçları bugün açıklanmıştır. Ülkenin dört bir yanından mülakatlarda 60 altında puan verilen veya puanı düşük verilen eğitim çalışanları  aramaktadır. Sizin mülakat anlayışınız bu mudur? İdeolojik kayırma asla olmayacak sözünüzün sonucu bu mudur?

Öğretmen atamasında da mülakatlar böyle mi yapılacaktır?

Milli Eğitim Bakanlığı

 Acilen tüm mülakat puanlarını herkesin göreceği şekilde açıklamalıdır.’’ ifadelerine yer verdi.

Başkan Kuruoğlu’nun bu paylaşımının altına destek veren mesajların yanı sıra mağdur olduğunu ifade eden öğretmenler yorumlar yaptı. O yorumlardan bazıları;


‘’Mülakat budur. Mülakat görevdeki öğretmeni yöneticilik sınavında baraj altı bırakmaktır.

Öğretmen atamalarında 60 altında bırakılan öğretmenlere onların güvenlik soruşturmasında sorun var deniyordu. Görevdeki öğretmenin de mi güvenlik soruşturmasın da sorun var?

Mülakat kul hakkıdır.’’

‘’Mülakatta tam budur ,biz bu filmi müdür ve müdür yardımcıları bir gece görevden alındıktan sonrada görmüştük’’

Şeklinde yorumlar yapıldı.