YKS sınavına girmek isteyen, başvuru tarihleri içerisinde başvurularını yapmayan öğrenciler için son bir şansın verildiği vurgulanmaktadır. Buna göre YKS 2. Geç Başvuruları Hangi Tarihte Alınıyor? Sorusunun yanıtını bu haberimizde bulabileceksiniz. 25 Mart ile 28 Mart tarihleri yapılacak olan geç başvurular bugün itibariyle başlayacaktır.

2. Geç Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Tüm şartları yerine getiren ve Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu yönetmeliğe göre uygun bulunan öğrencilerin mağduriyetlerini giderek ikinci geç başvuru süreçleri başlatılacaktır. Başvuruları nasıl yapacağınızı ve ne kadar ücret ödeyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. 25 Mart 2024 tarihi itibariyle başlatılacak olan geç başvurular sayesinde YÖK tarafından alınan karara göre yeni yönetmeliğin baz alındığı ve bu kapsamda da mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla adım atılacağı vurgulanmaktadır.

Son başvuru tarihi olan 28 Mart 2024 tarihine kadar bu işlemlerin tamamlanacağı belirtilmektedir. İlk başvurular için 442,5 TL alınırken, ikinci geç başvurular için ne kadar ücret alınacağına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Tahminler ise ücretlerin aynı şekilde kalacağı yönündedir.