Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gönderilen talimat ile 25 Mart Pazartesi Günü Kütüphaneler Haftası kapsamında kutlamaların yapılmasına ilişkin detaylar aktarılmıştır. Kütüphanecilik Kulübü öğretmenlerinin hazırlayacağı kutlama sürecinde hangi faaliyetlerin nasıl yürütülmesi gerektiğine değinilmektedir. Hangi Öğretmenler Pazartesi Günü Kutlama Töreni Yapacak? Nelere dikkat edilecek gibi soruların yanıtlarını bu sayede alabileceksiniz.

Kütüphane Haftası Kutlama Talimatı Gönderildi

25 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin talimatın gönderildiği belirtilmektedir. Bakanlığın bu talimatta açıkladığı esaslara göre öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını kazanmalarını, kütüphaneleri kullanmalarını, kitap sevgisini kazanmalarını sağlayacak yenilikçi yöntemlere ve becerilerin geliştirilmesini sağlayacak faaliyetlere yer verilmesi gerektiği, bu kapsamda öğrencilerin kitaplarla buluşmalarının sağlanması gerektiği vurgulanmıştır.

Diğer yandan ise hem öğrencilere, hem de velilere kütüphaneleri kullanmanın gerekliliğine ilişkin bilgilerin aktarılması gerektiği açıklanmıştır.

Kütüphanelerde verilen hizmetlere ilişkin konferansın, söyleşinin, yazar ve öğrenci buluşmalarının, film gösterilerinin düzenlenmesi ve katılımın sağlanması gerektiğine yönelik bilgiler aktarılmıştır.

Öğrenciler arasında şiir, hikaye, masal veya makale yarışmalarının organize edilmesinin ve kültürümüzde iz bırakan değerli şahsiyetlerin hayatına ve çalışmalarına yönelik tanıtıcı etkinliklerin hazırlanması gerektiği aktarılmıştır.