Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan habere göre üç branş için müjdeli haberler gelirken, iki branşa ise kötü haberin verildiği belirtilmektedir. MEB Hangi Branşlara Müjde, Hangi Branşlara Kötü Haberi Verdi? Başlıklı bu haberimizde hangi branşların bu kapsamda olduğunu görebileceksiniz.

Dersler Hakkında Somut Adımlar Atılacak

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yaptığı duyurularda ön plana çıkan bazı branşların olduğu görülmektedir. Resim, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenlerinin bu aşamada müjdeli haberleri alması beklenmektedir. Bunun yanı sıra iki branşı üzecek olan haberlerin de duyurularda dikkat çektiği vurgulanmaktadır.

Türkçe ve Yabancı dil öğretmenleri tarafından beklenen dört temel beceriye dair gelişmelerin ve bununla birlikte norm artışına dair beklentilerin olumsuz sonuçlanması beklenmektedir. Bu derslerde herhangi bir norm artışının beklenmediği belirtilmektedir.

Bakan Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalarda Resim, Müzik ve Beden Eğitimi ile ilgili branşlar çerçevesinde önemli bir kültürün oluşturulacağı vurgulanmıştır. Geçmiş dönemlerde geri planda kaldığı belirtilen bu branşlarda somut adımların gelip gelmeyeceği merak edilen konular arasında yer almaktadır.