Sosyal medyada paylaşılan Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 9 güne çıkan ara tatil haberleri doğru mu?

Yılda iki kez uygulanan ara tatilin ikincisi yaklaşıyor. Nisan ayında gerçekleştirilecek ara tatil kararına yönelik farklı gelişmeler yaşanıyor. Bu yıl ilk kez Ramazan Bayramına denk gelecek Nisan ayı ara tatili 9 güne ulaşabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili net bir açıklama yapmasa da ara tatil takvimini paylaştı. 2024 yılı ikinci ara tatili 8 ve 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Aynı zaman diliminde Ramazan Bayramı ifa edilecek.

Ara Tatil 9 Gün Olur mu?

Ramazan Bayramı bu yıl 10 ve 12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. Bu durum bayram ile ara tatilin birleşmesi ihtimalini öne çıkarıyor. Hafta sonları ile beraber toplamda 9 günlük tatil fırsatı oluşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil süresi 9 günü bulur mu? sorusuna henüz resmi bir açıklama yapmamış olmasına rağmen Bakan Yusuf Tekin katıldığı bir canlı yayın programında ara tatilin kaldırılma ihtimaline değindi. Konuyla ilgili “Ara tatilin kaldırılmasına yönelik herhangi bir düşüncemiz bulunmuyor” diyerek Nisan ayında ikinci ara tatilin yapılacağına işaret etti.