Geçen yıl değişen Öğretmen Meslek Kanunu sayesinde uzman öğretmenlik için puanlamalar belirlenmiş süreler resmiyete kavuşmuştu. Ancak yeni yasal düzenleme yolda. İşte ayrıntılar…

Uzman Öğretmenlikte Yasal Düzenleme Her An Değişebilir!

Geçen yıl Ocak ayında ÖMK yani diğer adıyla öğretmen meslek kanunu hayata geçirildi. Bu hayata geçirilen kanunda 10 yılını tamamlayan öğretmenler aldıkları eğitim sonunda 70 puan almaları durumunda uzman öğretmenlik sertifikası almaya hak kazanıyorlardı. Uzman öğretmenlik sınavı geçen sene yazılı olarak yapıldı. Bu sene ise ikincisi online olarak yapıldı. Sonuçlarda geçen gün açıklandı.

Sonuçların açıklanmasıyla beraber uzman öğretmenlik ile ilgili ve ÖMK ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalar yaptı. Açıklamasının özeti olarak ÖMK yani Öğretmen Meslek Kanunu üzerinde değişiklik yapacağını söyledi.

Açıklamalar şu şekilde;

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi, 60 yıllık bir özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu geçtiğimiz yıl yasalaştı. Sonrasında da Anayasa Mahkemesi bazı maddeleri iptal etti. Gerekçeli karar yayınladığında da 9 aylık bir süre tanıdı bize. Yani 9 ay içinde Kanun'la ilgili iptal edilen hususlarda düzenlemeler yapılmasını öngördü. Ben şahsen Kanun yeniden gözden geçirilecekse, kamuoyunda öğretmen arkadaşlarımızın, öğretmenler odasında aldığım önerilerin, paydaşlarımızın, sendikaların, siyasi partilerin önerileri doğrultusunda yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu yapılabileceğini düşünüyorum."