Uzman öğretmenlikte geçtiğimiz hafta sınav başvuru ücreti belli oldu. Başvuru takvimi açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik kariyer sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uzman öğretmenlik sınavını doğru bulmadığını açıkladı.

2023 Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

Uzman öğretmenlik sınav takvimi açıklandı. Uzman öğretmenlik sınavına, sınav başvuru tarihleri arasında başvuru yapan ve en az 10 yıl deneyimli öğretmenler katılabiliyor. Uzman öğretmenlik sınavı her yıl bir kez yapılmakta. Bu yıl uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde saat 10’da yapılacak olup öğretmenler sınav başvurusu esnasında seçtikleri illerde sınava katılım sağlayabilecek.

Uzman öğretmenlik başvuru ücreti ne kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için uzman öğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav başvuru tarihleri, 25 Eylül ve 4 Ekin arasında yapılacak. 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak uzman öğretmenlik sınav başvuruları bugün başladı. Uzman öğretmenlik sınav başvuru ücreti 530 TL.

Uzman öğretmenlik sınavı kalkacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz hafta öğretmenlik kariyer basamaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik kariyer basamaklarıyla ilgili mevcut sınav sisteminin içine sinmediğini ifade eden Tekin, ‘’En az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız. Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşacak, hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak ve hem de genel politikalarımızla uyumlu hızlı çözüm üretmiş olacağız.’’ Dedi.

Uzman öğretmenlik sınavının kaldırılıp kaldırılmayacağı henüz netleşemese de öğretmenlik kariyer basamakları ile ilgili açıklamanın bu hafta gelmesi bekleniyor. Açıklamada sınav sisteminin değişmesi ve/veya kalkması mümkün hale gelebilir.