Fatih Altaylı Habertürk’ten ayrıldıktan sonra kendi web sitesi ve Youtube kanalı üzerinden okuyucu ve seyircileriyle buluşmaya devam ediyor. Gündemi belirleyen içerikler üreten Altaylı Türkiye’de özel okulların pahalılığı ve özel okullara yönelmeyi mecbur kılan eğitim sistemini eleştirdi.

Fatih Altaylı’nın açıklamaları:

Bizim zamanımızda özel okulda okumak enayilikti. Kimse özel okula çocuğunu yollamazdı. En zengin bile çocuğunu özel okula yollamak istemezdi. Özel okullar genellikle devlet okullarında okuyamayan devlet okullarında not ortalamasını tutturamayan sınıfta kalan bitirmeye muvaffak olamayacağı artık ortaya çıkan nispeten varlıklı aile çocuklarının gittiği okullardı. Normal aklı başında iyi hiçbir talebe o okullara gitmezdi çünkü özel okul dedikleri okulların genellikle iyi bir eğitim değildi.

Fakat Türkiye’de eğitimimin özellikle Özal yıllarından sonra bozulmaya başlaması ve Ak Parti döneminde tamamen yerle bir olmasından sonra inşalar çocuklarının iyi eğitim alabilmeleri için özel okullara yolluyor. Çünkü biraz daha iyi öğretmen belki, biraz daha iyi derslik. Çünkü bugün MEB Türkiye’de Vazifesini En Kötü Yapan Bakanlık çok net. Müthiş bir kadrolaşma, müthiş bir liyakatsizlik, süper bir kalitesizlik. İlk yıllarında bütçe ayrılırken artık bütçe konusunda eskisi gibi değil. İnsanları çocuklarını bir nebze daha eğitime benzer bir şey alırlar belki diye özel okullara yolluyor. Özel okullaşma oranı tarihin en yüksek oranı.