Milli Eğitim Bakanlığının projelerinden birisi olan Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi ( FATİH ) Projesi çerçevesinde okullara kurulan akıllı tahtaların 620 bini geçtiği aktarılmıştır. MEB tarafından yapılan bilgilendirmeye göre sınıfların % 99’unda akıllı tahta bulunuyor.

FATİH Projesinin başladığı 2011 senesinden bu yana okullarda kurulan etkileşimli tahtaların 620 bine ulaştığı bilgisi paylaşılmıştır. Bakanlığın resmi web sitesi üzerinde yer verilen bu bilgiye göre, dersliklere kurulan akıllı tahtalar öğretmenlerin ve öğrencilerin kullanımına hazır hale getirilmiştir. MEB bünyesinde eğitim veren tüm örgün kuruluşların % 99’unda akıllı tahtanın bulunduğu açıklanmıştır.

Akıllı Tahtalar İçin Bakım Çalışmaları Yapılacak

12 Ocak 2024 tarihinde yapılan sözleşme kapsamında projenin birinci ve ikinci fazında kurulumları tamamlanan toplamda 420 bin akıllı tahtanın bakım çalışmalarına başlanacağı bildirilmiştir. İnternet erişiminin daha hızlı, kesintisiz ve güvenli olabileceği alt yapıyı ve fiber yapısını gerçekleştirmek üzere hareket edildiğine dikkat çekilmektedir. 12 bin 500 okul için fiber çalışmalarının yapıldığı, 2 bin okulun ağ altyapısının ise uyumlu hale getirileceği de belirtilmiştir.