Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamada iki branş için müjdeli haberlere yer verilmiştir. Beden Eğitimi ve Müzik öğretmenlerini sevindirecek olan haberin içeriğini paylaşıyoruz. Müfredat ile ilgili detaylara yer vereceğimiz bu yazımızda, iki branş için yeni dönemde hangi değişikliklerin yapılacağını da görebileceksiniz.

Çocuklara Kültürel İmkanlar Tanınıyor

Bakanlık bünyesinde görev yapan tüm öğretmenlerin ortak sorununa değinen Bakan Tekin, mevcut ders saatleri ile müfredatın yetiştirilmesinin mümkün olmadığını aktarmıştır. Ancak çözüm olarak ders saatlerinin artırılmayacağını, aksine müfredatın insani boyutlara indirgeneceğini de vurgulamıştır. Öğretmenlere tanımlanacak ders saatleri içerisinde müfredatın bitirilmesi için gerekli olanağın tanımlanacağını belirtmiştir.

Çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra kültürel gelişimlere de ihtiyaç duyduklarını aktarmıştır. Bu doğrultuda çocuklar için enstrüman öğrenecekleri veya spor yapacakları, öğretmenleri ile beraber bu aktiviteleri gerçekleştirecekleri alanlara da ihtiyaç duyduklarını açıklayarak, iki branş için farklı çalışmaların gerçekleştireceğini vurgulamıştır. Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri için müjdeli haberi vererek, öğrencilere bu kültürün kazandırılmasının önemine vurgu yapmıştır.