Millî Eğitim Bakanlığı 2021 verilerine göre 18 bin 936 ortaokul bulunuyor. Ortaokul 5,6,7 ve 8. Sınıflarda zorunlu Türkçe dersleri 5 ve 6. Sınıflarda 6 saat, 7 ve 8. Sınıflarda 5 saat olarak veriliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Türkçe dersini merkeze aldıklarını açıklamıştı. Türkçe dersi içeriğinde yapılan düzenlemelerin atamalara olan etkisi merak ediliyor.

Türkçe Öğretmenlerinin Beklentileri Neler?

turkce-konusmasi

Türkçe Öğretmenleri Türkçe dersinin içeriğiyle ilgili düzenleme yapılmasının ardından temel dil becerileri olan konuşma, yazma, okuma ve dinleme ile ilgili etkinlik ve çalışma yapabilmeleri için ders saatlerini yetersiz buluyor. Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri gibi seçmeli derslerin zorunlu olmasını talep ediyor. Kontenjan talepleri ise en az 5 bin. Ancak tahmin edilen atama sayısı ihtiyaçlar düşünüldüğünden 5 binden daha fazla. En yakın zamanda branş ve kontenjanlar açıklanacak ve sayılar göreceğiz.

Bakan Yusuf Tekin Hem Türkçe Hem İngilizce Öğretmenlerini Sevindirecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkçe ve İngilizce öğretmenlerine yönelik kontenjanlarda artış olacağını açıkladı. Bu açıklama, Bakan Tekin’in bu iki derse verdiği önemi bir kez daha vurguladı.

Bakan Tekin, Ana Dil ve Yabancı Dil eğitimine özel önem vererek, Türkçe ve İngilizce öğretmenlerinin bu durumdan avantaj sağlayabileceğini belirtti.