Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024 yılı yeni eğitim müfredatına yönelik açıklamada bulunmuştu. Gözler eğitim alanında yapılacak bu radikal değişime çevrildi. Yeni müfredat ne zaman duyurulacak merak edildi.

Yeni müfredat sürecine yönelik son açıklama Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'den geldi. Konuyla ilgili Yelkenci: “Yeni müfredat beceri örgüsü temelli olacak. Ne bilimden ne de manevi değerlerden vazgeçilmeyecek. Bu ikisi beraber işlenecek” demişti. Yeni müfredat hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin değişikliği ne zaman uygulayacak merak edildi.

Bakan Tekin yeni müfredat hazırlıklarının tamamlandığını müjdeledi. Konu ile ilgili “Yeni müfredat hazır ve yakında duyuracağız. İçerik daha da sadeleşecek. Ancak ders saatlerinde bir değişiklik olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Yeni Müfredat Değişikliği Ne Zaman Uygulanacak?

Yeni müfredat değişikliğinin yeni eğitim öğretim yılında yapılması bekleniyor. Okul öncesi eğitim, 1. 5. ve 9. sınıflarda özellikle uygulanacağının altı çizildi.

Gözler müfredat değişikliğine çevrilmişken Bakan Tekin “Çalışmalarımız tamamlandı. Şubat'ın sonuna doğru yeni müfredatın detaylarını kamuoyu ile paylaşacağız ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.