Dünya’da pandemi ile birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışılabilen işlerin artması yeni yaşam tarzları, yeni hobiler, yeni tercihleri beraberinde getirdi. Büyükşehirlerden kaçmak, fahiş kiralar ödemek istemeyen birçok çalışan içinde son dönemin popüler tercihlerden biri de tiny house sahibi olmak. Tiny house sahibi olan birçok çalışan bu şekilde hem yüksek kira yükünden kurtulmayı, doğayla iç içe yaşarken kendi yetiştirdikleri besinleri tüketmeyi tercih ediyor.

Tiny House Evler İçin İmar Gerekli Mi?

Tiny house evler için imar gerekli değildir. İmar izni olan arsalara ya da imar izni olmayan tarlalara tiny house evler koyulabilmektedir. Tiny house evler için O2 tip onay belgesi şartı vardır.

O2 tip onay belgesi nedir? O2 tip onay belgesi nasıl alınır?

O2 tip onay belgesi, 750-3500 kg arası ağırlığa sahip römorkların, güvenlik şart ve gereksinimleri karşıladığına dair bir karayolu tescil belgesidir. Resmi bir belge olan o2 tip onay belgesi olmayan araçlar karayollarında trafiğe çıkamazlar. O2 tip onay belgesi almak için, aracı imal eden şirketin İSO9001 belgesi olması gerekmektedir. Şirketin aracı imal ettiği adreste uzmanlar imal edilen aracı inceleyecek ve O2 tip onay belgesi onay süreci başlayacaktır.

Tiny house kaçak yapıya girer mi?

Tiny house araçların tekerleği yok ve sabit tiny house olarak kullanılıyorsa imar kanunu tarafından prefabrik evler gibi kabul edilmektedir. Bu durumda kullanılacak arazinin imar izninin bulunması gerekir.

Tiny house un vergisi ne kadar?

Tiny house kategori olarak çekme karavan olarak ele alınır. Motoru olmadığı için Tiny house eviniz için MTV ödemeniz gerekmektedir.

Tiny house nasıl ısıtılır?

Tiny house evler çatıya yerleştirilecek güneş paneli sistemi ve klima kullanarak ısıtma sağlanabilmektedir.

Tiny house hangi araç çeker?

4X4 araçlar özellikle yokuşlu arazilerde tiny house evlerin taşınmasının güvenliği konusunda gereklidir. Düz arazilerde binek herhangi bir otomobille tiny house evinizi taşıyabilirsiniz.

Tiny House en fazla kaç m2 olur?

Tiny house evler loft kat da dahil edildiğinde 30 m2’ye kadar çıkabilmektedir. Taşınabilir (tekerlikli) ve sabit şekilde imal edilmektedir.