Milyonlarca öğretmenin heyecanla beklediği Şubat ayı ek ders hesabı belli oldu. Okul İdareleri tarafından yapılan duyuru da ikinci dönem için geçerli olacak ilk ayın hesaplaması sonunda netliğe kavuştu.

Öğretmenlerin merakla beklediği Şubat ayı ek ders ücretleri için genel duyuru yapıldı. Yapılan o paylaşımda Şubat ayı içerisinde alınacak ek ders ücretinin ders saati başına ödeme bilgisine yer verildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin ilk ödemesi için hesaplamalar başladı.

Konu ile ilgili Okul idareleri 4 Şubat ile 29 Şubat tarihleri arasında öğretmenlerin alacakları ek ücretleri hesaplayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine iletti.

Şubat Ayı Ek Ders Hesaplama Tablosu

Yapılan hesaplamada belirtilen tarih aralığında öğretmenlerin ek ders ücreti onay yazısında Ocak ayında yapılan memur maaş artışındaki %49,25'lik orana da dikkat edildi. Şubat ayı hesaplamasına göre öğretmenlerin ders saati başına alacakları ödeme 89,73 TL oldu. Ortaya çıkan bu ücret haftalık girilen ders başında 10 saat ek ders veren bir öğretmen için Şubat ayı içinde toplamda 40 ek ders saati ücretine denk gelecek.