31 Mart yerel seçimlerde görev alan bir öğretmenin ek dersi kesilecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı konuya net yanıt verdi.

Seçim görevi nedeniyle toplantıya katılmak zorunda olan bir öğretmen yönetmeliğe göre derste bulunmadığı için ek dersinde kesintiye uğrayabiliyor. MEB'in görüş yazısında fiilen ders işlenmediği için öğretmenin ek dersinin kesilmesi gerektiği bilgisi yer alıyor.

Kulislerde paylaşılan bilgiye göre bazı okullarda idareciler yönetmeliğin aksine ek ders kesintisi yapmamayı tercih ediyor. Bu konuyla ilgili usulsüzlüklerin yapılmaması ve öğretmenlerin de haksızlığa uğramaması için farklı alternatiflerin değerlendirilmesi bekleniyor.

Seçim Dönemi Ek Ders Mağduriyeti Sona Erecek mi?

Konuyla ilgili Bakanlığın bir karar ile seçim dönemlerinde yaşanan ek ders mağduriyetinin önüne geçmesi bekleniyor. Sonuç olarak seçim görevi nedeniyle toplantıya katılan bir öğretmenin ek dersi kesiliyor.

O ayın maaşı kesintili olarak hesaba aktarılıyor. Öğretmen seçim görevi verildiği halde görev yerinde bulunmazsa hakkında cezai işlem başlatılıyor. Seçim görevine herhangi bir mağduriyetten kaynaklı olarak gidemeyeceklerin dilekçe ile bu talebini iletmesi gerekiyor.