ÖSYM 2024 yılında gerçekleştirilecek sınavlara girecek adaylara önemli uyarılarda bulundu. İşte o kritik detay…

2024 yılı içerisinde KPSS, YDS, YKS gibi sınavlara girecek olan adaylar ÖSYM'nin radarındaydı. Farkında olmadan sınav binasına giriş saati ile sınavın başlama saatini karıştıranlar büyük hayal kırıklığına uğrayabiliyor. ÖSYM tarafından çıktısı verilen kağıtta dikkat edilmeyen bu durum, sınav saatinde sınav binasına girmeye çalışan adayının engellemesine sebep olabiliyor.

ÖSYM Sınava Girecek Adayları Uyardı!

Gereksiz yere bir yılın boşa gitmemesi için ÖSYM yeniden uyarıda bulundu. 9 Mart tarihinde gerçekleştirilen sınavda da buna benzeyen bir durum yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı mesleki bilgiler seviye tespit sınavı gerçekleştirildi. 14.30'dan sonra sınav binasına gelenler alınmadı.

Sınav Günü Kimlik Kaybolursa Eğer…

Sınav giriş belgeleri ve geçerli bir kimlik belgesi olmayan adaylarda sınava alınmadı. Sınava girmeden önce kimliğini kaybettiğini fark edenler ne yapmalı? Kayıp ya da geçersiz kimlik belgeleri için sınava yakın merkezi alanlarda bulunan nüfus müdürlükleri ziyaret edilebilecek. Sınav günleri öğle saatinde açık olan nüfus müdürlükleri sayesinde geçici kimlik belgesi düzenlenebilecek.