Milli Eğitim'e bağlı olarak hizmet veren okullarda eğitim veren öğretmenlerin başvurabileceği yeni bir sınav görevi açıldı. İşte detaylar…

ÖSYM tarafından yapılan son duyuruda YDS sınavında görevlendirilmek üzere öğretmenlerin başvuruda bulunacağı paylaşıldı. Öğretmenler gözetmen, salon başkanı ya da yedek gözetmen olarak YDS Sınavında görev alabilecek. Peki başvurular nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını sınav görevlendirme menüsü üzerinden değerlendirebilecek tercih işlemi tamamlandıktan sonra “talebi gönder” butonuna basmak yetecek.

Sınav Görevi Nasıl Alınır?

Öncelikle adayın ÖSYM giysi sistemine giriş yapması gerekiyor. gis.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapan adaylar başvuru adımlarını takip etmelidir. Sınav görevlendirme menüsü altında yer alan görev talebinde bulunan kısmına geçiş yaparak istenen görev türü işaretlenebilir.

Görev türüne göre öğretmenin alacağı ücretlendirmede değişecektir. 2024 yılında belirlenen tarifelere göre görev ücretleri değişti. Gözetmen olarak sınavda yer alacak bir öğretmen 880 TL. Bina yöneticisi 1.040 TL. Salon başkanı 995 TL ödeme alıyor.