Tüm Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sandık başına gitti. İlk turda seçimin sonuçlanmaması sebebiyle, görevliler 2 hafta sonra aynı okul ve sandıkta görev aldı. Son zamanlarda giderek artan seçim görevli ücretleri ne zaman yatar? Sorusunun cevabı ise netleşti…

Seçim Görevli Ücretlerinin Yatacağı Tarih 2023

Seçim görevli ücretleri 19 Haziran 2023 tarihinde yatırılacak. Ödemeler Halkbank üzerinden gerçekleştirilecek. Öğretmenler de ATM yoluyla görev ücretlerini çekebilecek. Peki seçim görevli ücretleri ne kadardı?

Seçim Görev Ücreti Ne Kadardı?

Seçim görevli ücreti, ne kadar? Sandık başkanı, sivil ne kadar ücret alacak? İşte 19 Haziran’da seçim görevlilerin alacağı ücret… Seçim görevli ücreti net olarak belli olmamakla birlikte; Seçim görevli ücretleri memur maaş katsayısı oranına göre belirlenmektedir. Genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor. İlk tur ve ikinci turda görev yapanlara sadece tek bir ücret değil iki farklı ödeme gerçekleştirilecek. 2019 yerel seçimlerinde Başkan ve üyeler 261 TL siyasi parti temsilcileri ise 130 TL ödeme almıştı.