Öğretmenler atandıktan sonra 4 yıllık süreyi doldurduktan sonra proje okulları dışında görev yapmakta olan öğretmenlerin başvurusu alındı. Başvurular 16 – 19 Haziran’da elektronik ortamda alındı. Eğer yönetmeliğe göre de il içinde başvuru bulunmadığı taktir de il dışından da atama gerçekleştirilecek.

Proje Okullarına Öğretmen Ataması Nasıl Oluyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ‘Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirmesine İlişkin Kılavuz’ bulunuyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi atamaların, yine adayların tercihleri dikkate alınarak atama takviminde belirlenen tarihte Bakanlıkça yapılacağını açıklandı. Böylece Bakanlık atamalardaki tüm yetkiyi kendisi almış oldu. Bakanlığın doğrudan kendisinin yapacağı atamalarda ilk olarak, proje okullarındaki öğretmen ve yönetici norm kadroları ile dört ve sekiz yıllık görev süresi dolan öğretmen ve yöneticiler belirlenecek. Puan üstünlüğü şartı aranmazken, öğretmenler ve yöneticiler dört yıllığına atanacak.

Proje Okullarına Atamaları Kim Yapıyor?

Proje okullarının öğretmen ve yöneticiliklerine, Bakanlıkça atama/görevlendirme yapılıncaya kadar valiliklerce geçici görevlendirme yapılabilir.

Proje Okullarında Bir Öğretmen Kaç Yıl Kalıyor?

Öğretmenlerin görev süresi 4 yıldır. Aynı zamanda yöneticilerin de görev süresi 4 yıldır. Görev süreleri bittikten sonra 4 yıl daha görev süresi uzatılabilir.
Öğrenciler Proje Okullarına Nasıl Girer?
Proje okullarında ki öğrenciler okul yönetiminin yapmış olduğu yazılı veya sözlü sınavdan geçerek okula kayıt olmuşlardır. Bir okulun proje okulu olmasındaki en önemli etkense merkezi sınavlardaki başarı ortalaması olarak karşımıza çıkıyor.