Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan bilgilere göre özel okullarda ücretsiz kontenjanlar açılacak. Peki bu kontenjanları kimler, nasıl getirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde fırsatı eşitliği sunabilmek için şehit, gazi yakını ya da koruma altında bulunan çocukların özel okullara ücretsiz olarak kayıt olabilmesini sağlayacak bir paylaşımda bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle uygulamaya alınacak bu sistem 81 ilde yüzlerce ücretsiz kontenjana öğrencilerin başvurabilmesini sağlayacak. Konu ile ilgili Bakan Tekin yaz döneminde dijital bir sistem aktif hale getirerek sürece yönelik resmi takvimi ilan edecek.

Ücretsiz Kontenjanlar Nasıl Değerlendirilecek?

Yeni yönetmelik sayesinde özel okullarda ücretsiz kontenjanlar açılacak. Öğrenciler özel okula devam etmek istediklerinde tercihe göre merkezi yerleştirme fırsatını elde edecek. Öğrenciler arasında bir eşitlik sağlanırsa puanı yüksek olan öğrenciye öncelik sunulacak. Başvuruların dijital ortamda yapılabilmesi için tüm hazırlıklar devam ediyor. Süreç tamamlandıktan sonra konu ile ilgili Bakan Tekin tarafından kamuoyuna bilgilendirici paylaşımda bulunacak.