12. sınıfların müjde olarak beklediği o haber geliyor mu? denirken kulislerde farklı bir konu konuşulmaya başlandı. Sınıf tekrarı geri mi dönüyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilikler ardı ardına geliyor. Özellikle 12. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği o haber sonunda geliyor mu? Bakan Tekin liselerde sınıf tekrarını hayata geçirecek mi?

Konu ile ilgili Bakan Tekin katıldığı bir program sırasında şu açıklamayı yaptı: “Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olabilecek” Bu demek oluyor ki devamsızlık affı hiçbir zaman gelmeyecek ve yeni eğitim öğretim yılında sınıf tekrarı uygulaması gündeme getirilecek.

Sınıf Tekrarı Geri Gelir mi?

Bakan Tekin geri adım atacakmış gibi gözükmüyor. Öte yandan “Bizim zaten gündemimizdeydi. Tedbirler alacağız ve yeni dönemde sınıf tekrarı mümkün olabilecek” diyerek müfredatta nelerin değişebileceğine yönelik bazı kritik detaylara da dikkat çekti. 2024-2025 eğitim öğretim yılında sınıf tekrarı kararı yeniden uygulanabilir. Ancak şu an için Bakanlık sessizliğini koruyor.