Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından müjde ile paylaşılan yeni müfredatın hazırlıkları tamamlandı. Peki bu müfredat hangi sınıfları kapsayacak?

2024-2025 yılında yürürlüğe girecek olan yeni müfredat 1. 5. ve 9. sınıflar için geçerli olacak. Eğitimde dönüşüm ve yeni bir dönemin sinyali olarak görülen bu müfredat kademeli olarak uygulanacak. Yeni müfredata geçiş sürecinde öğrencilerin zorlanmaması için uygulanacak bu sistem ilk kez 1. sınıfa başlayanlar ile ilkokuldan ortaokula geçen 5. sınıflar ortaokuldan liseye geçen 9. sınıflar için denenecek.

Sistem Nasıl Uygulanacak?

Uzman bir ekip, akademisyenler ve öğretmenlerin katılımıyla hazırlanan müfredatın ayrıntıları kamuoyuna parça parça aktarılıyor. Bakan Tekin yeni müfredatta görülebilecek yenilikleri bir anda değil belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşmayı sürdürüyor.

Yeni müfredatta en çok dikkat çeken konu sadeleşme hareketi oldu. Ünitelerin öğrencinin gelişim seviyesine uygun, daha sade ve anlaşılır olmasına dikkat ediliyor. Özellikle ezberden uzak öğrencinin daha aktif olduğu bir eğitim müfredatının hazırlanmasına dikkat ediliyor.