Milli Eğitim Bakanı tarafından alınan yeni karar doğrultusunda LGS sınavı isteğe bağlı ve internet üzerinden başvurulabilir hale geldi.

2 Haziran tarihinde gerçekleşecek LGS Sınavı için geri sayım süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı başvuru tarihlerine açıklayan bir kılavuz paylaştı. O kılavuzda güncel sistemden farklı olarak bazı değişikliklere yer verildi. 18 ve 29 Mart tarihleri arasında alınacak başvurular herhangi bir kuruma gitmeden internet üzerinden yapılabilecek.

LGS Başvuru ve Sonuç Bilgisi

Başvurular tamamlandığında okul müdürleri 1 Nisan tarihine kadar tüm başvuruları onaylayacak. LGS sınavına dair sınav giriş belgeleri 24 Mayıs tarihinde adaylarla paylaşılacak. Sınav sonuçları ise 28 Haziran tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya Milli Eğitim Bakanlığının güncel adresinden öğrenilebilecek.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak başvuru sürecini öğrenciler online platform üzerinden e-okul sistemini kullanarak tamamlayabilecek. Başvuru süreci rehber öğretmen ve okul müdürlerinin desteğiyle tamamlanacak. Sınava giriş sırasında öğrencilerin belge ve geçerli kimlik belgelerini ibraz etmesi zorunlu hale getirilecek.