Özel sektörde çalışmanın her zaman zor olduğunu biliyoruz. Nitekim atamaların gereğinden çok fazla düşük olması, bu açıkların ücretli öğretmenlerle tamamlanması nedeniyle özel okullar da çalışan öğretmen sayıları da bir hayli fazla oluyor. Buna bağlı olarak öğretmen sıkıntısı çekmeyen özel okullar öğretmenleri yoğun tempoda çalıştırmaya devam ediyor.

Özel Okullarda Yok Artık Dedirten Mesai!

Öğrenciler için ara tatil tüm kademelerde başladı. Ancak özel okul idarecileri erken kayıt dönemi adı altında haftada 7 gün çalıştırılıyor. Öğretmenler ise haftada bir gün izin dışında yarıyıl tatilinden haberleri bile olmuyor. Haliyle özel okullarda ara tatilde yönetmeliğe aykırı bir şekilde kurs programları düzenleniyor, öğretmenlerde derse çağırılıyor. Üstelik hiçbir ek mesai ücreti de verilmiyor. Tüm özel okullarda görüyoruz ki özel okullarda çalışan öğretmen ve idareciler ara tatil haklarından yararlanamıyor. Özel okullar adeta ticarethane mantığında çalışmaya devam ediyor. Buna karşılık özel sektör öğretmenleri sendikası gündem yaratmaya çalışıyor.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Şikayette Bulunuldu

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Bölge Temsilcisi Rabia Atbaş “sendika olarak bu okullara yazılar gönderdik ve aramalar yaptık” dedi.” Yanlışlardan dönenlerde oldu ancak birçoğu dönmedi” dedi. Rabia Atbaş bunlar hakkında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine şikayet dilekçelerini iletildiğinden de bahsetti. Müdürlüklerin bu haksızlığı önlemeye ve birincil sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.