Aile birliğinin sağlanması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in üzerinde en fazla durduğu konuların başında geliyor. Mazeret tayininde yerleşemeyen öğretmenler de il emri kararı çıkmasını ve ailelerine kavuşmayı bekliyor.

'Yusuf amca lütfen il emri ver'

İl emri bekleyen öğretmenlerimizin çocukları da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in izlemesi için bir video hazırladı. Videoda babalarını ne kadar özlediklerini ve bir arada olmak istediklerini ifade eden çocuklar Bakan Tekin’e selendi: Yusuf Amca lütfen il emri ver!

<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="tr" dir="ltr">Yusuf Amca lütfen il emri ver :)<a href="https://twitter.com/Yusuf__Tekin?ref_src=twsrc%5Etfw">@Yusuf__Tekin</a> <a href="https://twitter.com/cftcblnt?ref_src=twsrc%5Etfw">@cftcblnt</a> <a href="https://t.co/4rBvTdb9s0">pic.twitter.com/4rBvTdb9s0</a></p>&mdash; Yasin Görmüş (@Yasingrms0) <a href="https://twitter.com/Yasingrms0/status/1749313567176773716?ref_src=twsrc%5Etfw">January 22, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

İl emri verilmeyeceği iddia edilmişti

Bazı yayın organları tarafından 2024 Ocak-Şubat özür grubu atamaları için il emri verilmeyeceği iddia edilmişti. İl emri bekleyerek ailelerine kavuşmayı bekleyen öğretmenleri hayal kırıklığına uğratan iddianın gerçek olup olmadığını ise önümüzdeki süreç gösterecek.